مصرف دو واحد ماست (2 لیوان) در روز به میزان قابل توجهی از بروز سرطان مثانه پیشگیری می‌کند.

مصرف دو واحد ماست (2 لیوان) در روز به میزان قابل توجهی از بروز سرطان مثانه پیشگیری می‌کند.
پزوهشگران طی یک دوره 9 ساله، 80 هزار بیمار مورد بررسی قرار دادند و مشخص شد که مصرف روزانه ماست در زنان 45 درصد و در مردان 36 درصد، خطر بروز سرطان مثانه را کاهش می‌دهد.

این تحقیق نشان داد که فرآورده های شیر مانند ماست حاوی باکتری‌های اسیدلاکتیک هستند و این باکتری‌ها قادرند سرطان مثانه را سرکوب کنند. نکته جالب این که هیچ یک از محصولات لبنی دیگر چنین اثری را نشان نداده اند.

در زیر به چند نکته مهم دیگر درخصوص ویژگی های اختصاصی ماست اشاره می شود :

1)      هضم ماست آسان تر از شیر است .

2)      ماست با تقویت باکتری های مفید ساکن روده ، باعث افزایش سلامت دستگاه گوارش می شود . 
ماست با خنثی سازی برخی ترکیبات مضر صفراوی ، از تحریک جدار روده ها کاسته واحتمال بروز تومور روده را کاهش می دهد .

3)      کلسیم موجود درماست نیز مانع رشد بی رویه ی سلول های پوششی روده ی بزرگ می شود

4)      اسیدموجود درماست به برگشت حالت عادی روده ها پس از عفونت ها کمک می نماید . 
ماست می تواند درپیش گیری از بروزعفونت ها وبیماری های گوارشی ناشی از ویروس ها وحساسیت های غذایی مفید باشد . 

5)      بررسی ها نشان داده ، که ماست درکمک به درمان اسهال کودکان مفید بوده است

6)      متخصصان درهنگام مصرف آنتی بیوتیک ها ، مصرف ماست را توصیه می نمایند زیرا اغلب آنتی بیوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش شده ومتعاقبا باعث اختلال درکار دستگاه گوارش می شوند .

بررسی ها نشان داده که نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش خود نیز می تواند باعث بروز اسهال های متوسط تا شدید شود. ماست می تواند به برگشت شرایط طبیعی روده ها کمک نماید . توصیه شده درهنگامی که قراراست بیمار بیش از 2هفته آنتی بیوتیک مصرف نماید ، حداقل 250 میلی لیتر ماست را دررژیم غذایی روزانه خود قراردهد .

7)      ماست باعث کاهش عفونت های ناشی از قارچ ها دردستگاه تناسلی زنان می شود . 

8)      ماست منبعی غنی از کلسیم است . 
250
میلی لیتر ماست دارای 450 میلی گرم کلسیم می باشد . این مقدار می تواند نصف نیاز کودکان و40 -30 درصد نیازکلسیم بزرگ سالان را برطرف کند . باید درنظرداشت که حضور باکتری های زنده درماست ، باعث افزایش جذب کلسیم دربدن می شود . 9- ماست منبع بسیار خوبی برای جذب پروتئین است . 

9)      درهر250 میلی لیتر ماست تقریبا 14- 10 گرم پروتئین موجود می باشد ، که تقریبا برابر با 20 درصد نیازروزانه است . هم چنین عملیات تخمیر باکتریهای ماست باعث سهولت تسهیل جذب پروتئین ها می شود . به این دلیل پروتئین های ماست را پروتئین های پیش هضم شده (predigested) می نامند .

10)   ماست وکاهش کلسترول 
تحقیقات نشان داده که ماست می تواند باعث کاهش کلسترول خون شود . این ممکن است به علت تأثیر فعالیت باکتری های زنده وسهولت متابولیسم کلسترول باشد . زیرا ماست می تواند اتصال هایی را با اسیدهای صفراوی ایجاد کند .(اسیدهای صفراوی درساخت کلسترول نقش دارند.)

11)    ماست ورشد کودکان 
درکودکانی که دچاربیماری سوء جذب هستند ، ماست به جذب دوترکیب مهم غذایی پروتئین ها ومواد معدنی کمک می کند . اسید لاکتیک موجود درماست باعث سهولت جذب وهضم این ترکیبات مغذی می شود .

12)   محققان توصیه می‌کنند که برای کاهش وزن باید مصرف ماست در رژیم غذایی گنجانده شود.
افرادی که در رژیم غذایی خود ماست کم چربی را می‌گنجانند، بیشتر از افرادی که صرفا دریافت کالری خود را کم می‌کنند، کاهش وزن دارند.

 

۲ تیر ۱۳۹۲ ۱۱:۲۹