توصیه های تغذیه ایی ویژه شاغلین در ماه مبارک رمضان

توصیه های تغذیه ایی ویژه شاغلین در ماه مبارک رمضان







·         در ماه مبارک رمضان از پرخوری و آشفته خوری باید پرهیز کرد.

·         روزه‌دار با یک برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند نیازهای غذایی خود را در وعده‌هایی چون گشایش افطار، افطار، شام، بعد از شام، سحری و نیم ساعت قبل از اذان صبح دریافت کند.

·          افراد با مراعات وضعیت جسمانی خود به ورزش بپردازند.

·         کارکنان سعی کنند از خوردن غذاهای پرحجم اما کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند.

·         حتماً به هنگام سحر برای صرف سحری از خواب برخیزید.

·         خوردن حداقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست، خوردن پنیر یا گوشت و یا تخم‌مرغ در فاصله افطار تا شام همچنین غذای متداول اردوگاهی مثلا شام و یک غذای دیگر جایگزین ناهار در هنگام سحر توصیه می‌شود.

·         کارکنان و سایر افراد سعی کنند از سبزیجات تازه و میوه‌جات، مقدارکافی آب و نوشیدنی‌های مجاز در فاصله افطار تا سحر استفاده کنند.

·         از نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا پرهیز شود زیرا که باعث رقیق‌شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.

·         کارکنان و سایر افراد لازم است در ساعات روزه‌داری از فعالیت‌های بی‌مورد و سنگین که موجب تشنگی آنها می‌شود و نیازهای غذایی آنها را به شدت افزایش می‌دهد خودداری کنند.

·         سعی شود از خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطاری تا سحر خودداری شود تا معده به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد و برای خوردن سحری دشواری نداشته باشد.

·         کارکنان در ایام ماه مبارک رمضان به دلیل به هم خوردن برنامه غذایی و خواب و بیداری حساسند بنابراین حداقل 7 ساعت خواب تاکید می‌شود.

·         در ایامی که طول روزهای ماه مبارک رمضان بیشتر است (تابستان) خوردن چند دانه بادام علاوه بر سحری مفید است.

·         خوردن میوه برای رفع مشکل یبوست و مقاومت در برابر تشنگی در وعده سحر توصیه می‌شود.

·         بعد از صرف غذا موجی از معده به طرف روده بزرگ می‌رود که اصطلاحاَ به آن رفلکس گاستروکولیک می‌گویند اگر افراد بلافاصله بعد از صرف غذا به توالت بروند این موج می‌تواند کمک موثری برای عمل دفع باشد.

·         در فاصله افطار تا سحری از حدود یکساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری خوردن آب کافی به رفع مشکل یبوست کمک می‌کند.

·         انواع سبزیجات خام و پخته و میوه‌جات در لینت مزاج موثر است مانند خیسانده‌ی آلو، انجیر بعد از صرف غذا به عنوان دسر.

·         خوردن چای پررنگ، قهوه و کاکائو در برخی افراد موجب پیدایش یبوست می‌شود و از مصرف اینگونه مواد و سایر موارد یبوست‌زا باید خودداری شود.

·         خوردن غذای نامناسب و مشکل‌ساز هنگام افطار مانند غذاهای سرخ کرده، روغنی و بسیار شیرین مانند پشمک، بامیه و زولبیا و تنقلات دیگر جزو عادات نامناسب است که باید از آنها پرهیز کرده و یا در حد اعتدال آنها را مصرف کرد.

·         باید غذای سردشده را داخل یخچال گذاشت که دمای آن بین 4 تا 5 درجه سانتی‌گراد بالای صفر است و هنگام گرم‌کردن باید آن را در معرض دمای بالای 65 درجه سانتی‌گراد قرار داد.

·         افرادی که کارهای فکری می کنند، باید حتما سحری بخورند و زیاد در محیط های گرم و زیر تابش آفتاب قرار نگیرند.


رمضان

۵ اَمرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۳۴