توصیههای
سحری
*وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی میخوردید؛ یعنی
انواع غذاهای برنجی را میتوانید در این وعده بگنجانید.
*میتوانید 10 تا 12 قاشق غذاخوری برنج پخته (البته کمی چرب شده با
روغن زیتون یا روغن کانولا) را همراه انواع خورشهای سنتی در این وعده میل کنید.
*خوردن سالاد در این وعده، بخشی از آب مورد نیاز بدنتان را تأمین
خواهد کرد و البته بهتر است که چاشنی آن، آبلیموی تازه یا سرکه بالزامیک و روغن
زیتون باشد.
*اگر جزو آنهایی هستید که در این وعده اشتهای کمی دارند، بهتر است
حجم مختصری از غذاهای پُرکالری و البته مغذی را برای این وعده انتخاب کنید؛ مانند
حلیمی که با کمی کره و دارچین طعم دار شده است.
*خوردن مخلوط میوههای فصل با لبنیاتی مانند شیر و ماست، یکی از
گزینههای مناسب برای شروع این وعده است تا اشتهایتان برای خوردن سحری بیشتر شود.
*مصرف نوشابههای گازدار و غذاهای شور و پر ادویهای مانند انواع
فست فودها را در این وعده به کلی فراموش کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
*بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از تشنگی در طول روزهای روزه داری،
آب است که البته میتوانید آن را با کمی آبلیموی تازه طعم دار کنید.
*از مصرف سیر، پیاز و حتی سبزی خوردن در این وعده بپرهیزید تا بوی
دهانتان برای اطرافیان، آزاردهنده نباشد.
*از میوههایی مانند طالبی استفاده کنید، چون آب آنها در فیبر
قرار دارد و به مرور در طول روز در بدن آزاد میشود و برای رفع تشنگی مفید است
چگونه افطار کنیم ؟
فقط دو لیوان مایه حیات :
+ خوردن
بیش از دو لیوان آبسرد باعث سوءهاضمه و مشکلات گوارشی میشود. پس بهتر است در
این زمینه زیادهروی نکنید.
میوه و سالاد، انتخابهای خوب سحری :
+ خوردن
مواد غذایی که فیبر دارند در وعده سحری توصیه میشود. منبع غذایی ویژه برای فیبر
هم کاهو، سبزیها و انواع میوهها هستند که بر خلاف باور نادرست مردم نهتنها
باعث معده درد نمیشود، بلکه آب بدن را در طول روز حفظ میکنند.
+ خداحافظ
شیرینی :اگر میخواهید در درازمدت سلامت لوزالمعدهتان حفظ شود، شروع افطارتان را
با هر چیزی به غیر از شیرینیهایی که قند مصنوعی دارند، داشته باشید. زولبیا، بامیه،
چای شیرین، شلهزرد و حلوا بدترین انتخابهای شروع یک افطار هستند، برای جلوگیری
از افت قند بدنتان هم، بهتر است از موادی چون خرما و عسل که قند طبیعی دارند،
استفاده کنید.
+ نان
فقط نان سبوسدار:نان، پنیر و سبزی ترکیبات طلایی این سفره هستند که معمولا بعد
از 16 ساعت روزه داری به مذاق همه ما خوش میآید. منتهی باید دقت شود که حتما از
نان سبوس دار چون سنگک استفاده شود..
+ آش
رشته، آش رشته به دلیل غنی بودن از حبوبات معمولا انتخاب
خوبی برای افطار است به شرط آن که حبوبات آن به اندازه کافی خیسانده و پخته شده
باشد.
+ حلیمتان
را چرب و شیرین نخورید : خوردن حلیم در ماه رمضان معمولا با دو عادت بد همراه است
که باعث میشود از یک غذای مفید به یک غذای زیانبار تبدیل شود. این دو عادت بد یکی
اضافهکردن روغن به حلیم است و دیگری شیرینکردن آن.
+با گرمها شروع کنید : افطار خود را با یک خرما و شیر گرم، آبجوش
یا چای تلخ شروع کنید
+ در زمینه کلهپاچه یک باور غلط وجود دارد. باوری که میگوید چون
این غذا از لحاظ جدول، کالری بالایی دارد میتوان با خوردن آن انرژی مضاعف داشت.
در صورتی که باید گفت خوردن این غذا باعث تشدید تشنگی در روزهداران میشود.